Makrel på en bund af grøn salat og bagte tomater

En fisk vi får alt for sjælden er Makrel, og der er synd for det er en af de fisk, der indeholder flest omega3 og er en fed fisk, indeholder A-, D– og E-vitamin og mineralerne zink og selen.

Omega 3 kan vi ikke selv danne, så de skal tilføres via kosten, de er vigtige for hjernen, led, hjerte og kredsløb. De hjælper også med til, at stabilisere vores hormonproduktion

Denne opskrift er en variation af makrel i tomat.

2 personer
1 Makrel
Smør til stegning
2 håndfuld blandet salat
2 håndfuld cherry tomater
Purløg
1 spsk olie med citron
salt og peber
Evt. en skive rugbrød

Bag cherrytomaterne i ovnen ved 200 grader i 10 min
Steg makrellen på panden i smør.
Skyl salaten og anret fisken og tomaterne oven på salaten, hæld lidt citron olie over og pynt med salt, peber og purløg.
Spis evt en skive rugbrød til.