Sådan lærer du at kontrollere din trang til fedt- og sukkerholdige fødevarer

Trang til fedt- og sukkerholdige fødevarer er noget de fleste kæmper med dagligt. Har du taget på efter et vægttab, skyldes det måske, at du aldrig fik lært de rette metoder til at håndtere trangen og det derfor blev svært at holde vægten eller tabe de sidste kilo. For når den psykiske sukkertrang melder sig, er den nærmest umulig at ignorere og du tænker hele tiden på dét stykke chokolade eller kage, som du har lyst til og når det er tilgængeligt, er du ikke til at stoppe.

Jeg har to unge kvinder på holdet i Skovlunde, som nåede deres vægttab for mere end et år siden. De er begge gode til at holde måltiderne og dyrke motion, men har svært ved at undvære slikposen, så når vægten stiger, er det slikket, der blive sat på pause. Men når vægten er stabil, falder de tilbage i de gamle vaner.

Forbud og restriktioner skaber flere udfordringer!

Din sukkertrang vil altid være rettet mod de fødevarer, du har sat forbud mod og derfor er forbud og restriktioner ikke den hensigtsmæssige løsning. Jo mere du tænker på det, desto mere lyst får du til de søde sager og trangen bliver kun forstærket, hvis du også er sulten eller træt.

På holdene arbejder vi derfor med at håndtere sukkertrangen og du får en masse metoder til at håndtere den psykiske trang til sukker- eller fedtholdige fødevarer. Vi arbejder både med at forebygge sukkertrangen og samtidig fokuserer vi på, hvordan du håndterer situationer, hvor sukkertrangen har meldt sig. I det følgende får du et par hurtige tips til at håndtere sukkertrangen, som vi går meget mere i dybden med på holdene:

  1. Bliv bevidst, hvad der udløser din trang. Opstår den i bestemte situationer, når du føler dig presset, trist, træt, der er overarbejde, når der er gode tilbud i supermarkedet eller noget helt andet?
  2. Øv dig i at stoppe dig selv og i STOP tanker: ”Det hjælper ikke, jeg har det ikke bedre efter jeg har tømt en pose Haribo Mix” eller ”Jeg bliver stolt af mig selv, når jeg ikke falder i”.
  3. Fjern dig fysisk fra fristelserne, der er ingen grund til at gøre det mere udfordrende for dig selv. Ved du, at du har svært ved at modstå gode tilbud, så undgå at bevæg dig hen i supermarkedets slikafdeling. Har du en svaghed for wienerbrød, så tag en anden rute til arbejdet, så du ikke passerer den lokale bagerforretning.
  4. Find på bedre og sundere alternativer. Oplever du ofte, at sulten opstår om aftenen efter aftensmaden, kan du tænke i alternativer til at tømme en pose Matador Mix eller plade chokolade. ”Sulten” der melder sig efter aftensmaden er nemlig ikke fysisk sult, men psykisk sult og den psykiske sult kan stilles på andre og mere hensigtsmæssige måder. Erstat Marabou chokoladen med mandler, rosiner, frugt eller mørk chokolade. På min hjemmeside kan du finde inspiration og opskrifter til sund hyggemad.

Få f.eks. en opskrift på kaloriefattige konfektruller her:

 

Få metoderne til at komme sukkertrangen til livs!

Har du brug for hjælp til at få styr på sukkertrangen og blodsukkeret? Kom med på holdet i Skovlunde eller Ølstykke og lær, hvordan du kommer sukkertrangen til livs – både på det fysiologiske og psykiske plan. På holdet arbejdet vi med at få et naturligt og afslappet forhold til mad, hvor det er tilladt at spise alt. Vi gør op med slankekure og fokuserer i stedet på en livsstilsændring, som hjælper dig med at opnå et langsigtet og varigt vægttab. Kom med på et af mine hold og lær, hvordan du genvinder kontrollen over dit liv og din krop. På holdene bliver du en del af et varmt, motiverende og trygt fællesskab.

Læs mere om holdene her:

Holdet i Skovlunde den 26/2:

Hold i Ølstykke den 29/2 i Ølstykke:

Du er også altid velkommen til at skrive eller ringe til mig, hvis du har spørgsmål.
Find mine kontaktoplysninger her: https://gaanedivaegt.dk/kontakt/

De bedste hilsener

Lone Bødkerholm