Vegetarbøffer med hvidkålssalat

Ingredienser til 2 personer

1 dl quinoa
50 gram fintrevet rodfrugt(rødbede, pastinak eller persillerod)
1 fed hvidløg, presset
sesamolie
1 spsk. mel
100 gram butterbeans
50 gram grønkål
Salt & peber
Olivenolie til stegning

Kog quinoaen i letsaltet vand i 20 minutter. Skræl og riv en pastinak.
Bland dem sammen med de kogte quinoa, hvidløg, olie og mel. Blend butterbeansene til en glat mos i en minihakker. Rør nu det hele godt sammen til en ‘fars’, og smag det til med salt og peber. Skyl og tør grønkålen, og hak den fint. Kom dem i skålen, og rør dem sammen med quinoa-farsen. Fugt dine hænder, og form 4-5 bøffer. Steg dem i olivenolie på en pande, 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

TIP: Bøfferne er også gode kolde med på madpakken dagen efter, så lav gerne en stor portion

Salaten på billede er fint hakket hvidkål med lidt løg, en kakifrugt og en god balsamico og rosiner som har ligget i rom