Rabarbergrød
Ingredienser
1 dl hytteost
1 dl skyr
500 g rabarber*
Lidt vand
100 g Sukrin Melis
Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
Topping
Daggammelt rugbrød
1 spsk. sukrin gold
1 spsk. mandler
Hvad gør du?
Skyl og skær rabarberne i små stykker. Koges let i 20 min. sammen med lidt vand og vanilje. Kan sagtens holde sig 1-2 uger på skoldede sylteglas.
Spis kompotten på skyr, hytteost eller A38 med mysli, på is, i pandekager eller til koteletten eller den røde bøf på grillen.
Tip: Du kan variere kompotten ved at tilsætte 1 kanelstang eller hakket ingefær i stedet for vanilje. Kompot kogt på ½ jordbær og ½ rabarber er også rigtig dejligt
Ymerdrys er blevet en ny favorit i stedet for mysli. Finhak rugbrøddet i små stykker og bland det med sukringold og 1 spsk. mandler. Vend det godt sammen og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist det i ovnen i 15 minutter ved 175 grader varmluft, til det er sprødt og lækkert. Lad det køle af og kom det i en blender. Blend til det er blevet til sprødt drys. Lav ekstra kan også bruges ovenpå en æblekage.
Jeg har blandet skyr med hytteost, hvilket giver en god mæthed. Top det med en håndfuld rabarber og 1 spsk. ymerdrys (og 1 spsk. mandler).
*Rabarber tæller som en grøntsag og fås frossen i blandt andet i Irma