Tærte af søde kartofler

til 2 dage eller 6 personer

Forvarm ovnen til 180 grader

Tærtebund

2 store søde kartofler (500-600 gr)
4 æg
4 spsk boghvedemel
salt og peber

Fyld
500 gr kylling inderfilet
Mill & Mortar – Gringo Tex Mex eller andet mexikansk krydderi
2 løg
3 hvidløg
1 pakke chorizopølse
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
Salt & peber
8 spsk revet ost over 18 % fedt

Steg løg og chorizo i en gryde og tilsæt krydderiet, efter at krydderierne er smeltet så steg kyllingen med.
Når kyllingen er brunet tilsæt hakkede tomater og pure. Læg låget og lad det simre en ½ time.

Tærtedejen
Riv de søde kartofler på et rivejern og vend dem i mel og æg. Smør en tærteform og pres dejen ud og bag den i ovnen i ca. ½ time til den er gylden.

Dernæst hældes fyldet i tærteformen og den revet ost gratineres med i ovnen i ca. 10 min

 

Da jeg har sparet HF4 så er der plad til et glas rødvin