Bønnesalat

Flere afholder sig fra at lave artiskokker, fordi man ikke lige ved hvordan den behandles. Det er slet ikke så bøvlet. Du koger en stor gryde vand med salt, citronsaft og skal. skær stokken af artiskokker og kom dem i det kogende vand. Skal koge i ca. 30 minutter afhængig af størrelsen. Tag artiskokkerne op af vandet og lad dem dryppe af. Nu tager du forsigtig de midterste hjerteblade op. Nede i artiskokblomsten sidder der små “hår” som du tager op med en ske. I bunden af artiskokken, sidder selve artiskokkødet, så pas på at du ikke tager det med op. Sæt nu den midterste (lilla) del tilbage i artiskokken. Så er de spiseklar og kan nydes på flere forskellige måder. Du kan også købe artiskokhjerter på dåse, hvis det skal gå hurtigt.

Denne ret er 4 personer
300 gram harricot verts
300 gram cherrytomater
200 gram artiskokhjerter
1 stort løg
1 citron
1 spsk. sennep
2 spsk. olivenolie, ekstra
Sukrin eller 1 tsk. sukker
salt
1 fed hvidløg
Bønnerne overhældes med kogende vand. Tomater og artiskokker skæres i kvarte. Løgene skæres meget fint
Marinaden blandes med sennep, olie, citriónsaft, salt og sukrin, som hældes over salaten
Serveres kold til f.eks. en bøf eller kylling.