Sunde gluten fri granola barer med nødder, kokos og sirup.
Opskrifter på granola barer, du kan selv kan lave derhjemme, i stedet for at købe dem færdiglavet. Det er noget så simpelt at lave, at det ikke er værd at købe dem færdige. Du skal bare blande nødder, kokosmel og fiber sirup med lidt vand sammen.
10 barer
Hvad skal du bruge
0,75 dl rå mandler
0,75 dl rå cashewnødder
1 ½ dl usødet kokosmel
½ dl fiber sirup clear
3 spsk vand
Knivspids salt
1 tsk vanilje
Andre ingredienser at tilføje: tørrede frugter,frø (chia, sesam, hørfrø)
Instruktioner
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kog sirup, salt, vand og vanilje op i en lille gryde over medium varme, indtil det begynder at boble. Rør jævnligt.
2. Rist nødder og kokos, i ovnen, lige indtil kokos er duftende og let gylden omkring 8-10 minutter.
3. Når siruppen bobler blandes nødder og kokosnødder i gryden, omrøring godt til en fast masse.. Blanding kan synes tør. Spred ud på et fugtig bagepapir i en firkantet form til ca.2 cm tyk, jeg bruger resten af bagepapiret til at presse dejen sammen.
4. Lad dem afkøle på køkkenbordet i 45 minutter.
5. Når den er afkølet, flyt dem op på et skærebræt (i ét stykke), og med en stor skarp kniv, skæres barer i 10 stykker.
Sense
Barrene tæller i fedtgruppen: 15 gr = 1 spsk fedt.