Blomkåls couscous med nye danske jordbær

På vores cykeltur på vej hjem fra Roskilde i går fandt vi i et telt med de sødste små danske jordbær, som passede perfekt sammen med blomkål.

Hvad skal du bruge
4 personer

½ blomkål eller 1 lille
1 lille bakke jordbær
100 gr. ricottaost eller salattern
1 håndfuld rucola(frisk spinat kan også bruges)
2-3 forårsløg
1 avocado
4 spsk. saltmandler

Dressing
Jeg brugte en færdig shaker med olie og citron
men du kan også bruge 2 spsk. olivenolie og saft af 1 lime

Blomkålen findeles til ris i en foodprocessor. forårsløgen skæres i fine skiver, jordbærene skylles og kommes i salaten med den skylede rucola

Saltmandler
Kom en halv liter vand og 125 gram helt almindeligt, groft køkkensalt i en gryde. Tænd for blusset og rør i gryden, indtil saltet er opløst.

Sluk blusset og hæld 200 gram mandler i. Lad mandlerne stå i blød i det varme vand i ca. 20 minutter
Tænd ovnen på 180 grader

Hæld vandet fra, fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen indtil er blevet hvidlige i overfladen af saltet. Det tager cirka et kvarter, men hold øje med dem de sidste fem minutter.

Køl dem helt af, kom dem på lufttætte glas.